nl

+31 (0)53 711 34 90

+32 (0)11 98 84 45

  info@tlbesparen.nl

Whatsapp

X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

In deze categorie vindt u alles met betrekking tot het voorschakelapparaat (VSA) voor TL verlichting. Wij maken hieronder onderscheid tussen T5 en T8 varianten. Een T5 voorschakelapparaat is altijd elektronisch, dit zorgt ervoor dat de verlichting altijd hoogfrequent is.

Er zijn twee typen van de T8 VSA. Een T8 VSA is er in de varianten conventioneel en elektronisch. Elektronisch betekent dat de verlichting hoogfrequent is, hier heeft u bij het voorschakelapparaat geen
starter meer bij nodig. Maak hieronder, afhankelijk van uw armatuur, de keuze uit het juiste type voorschakelapparaat.


Hoge cosinus phi bij elektronische voorschakelapparaten

Een elektronisch voorschakelapparaat voedt de lamp met een hoge frequentie waardoor de TL lampen aan gaan zonder knippering. Elektronische voorschakelapparaten hebben minder energieverlies dan de niet elektronische variant. Dit komt door de hogere cosinus phi.

Hoe hoger de cosinus phi hoe efficiënter het apparaat werkt. Een cosinus phi van 1 is het hoogst, maar is daarnaast onmogelijk te bereiken. Wat gebeurt er bij een lage cosinus phi? Dat geeft aan dat een apparaat veel blindstroom gebruik. Blindstroom is stroom wat geen nuttig vermogen geeft, maar de voorschakelapparatuur wel belast.  Een starter is niet meer van toepassing indien u een elektronisch voorschakelapparaat gebruikt.


Dimbare elektronische voorschakelapparaat

Met een EVSA is het makkelijk om je TL lampen te dimmen. Om het simpel te zeggen neemt de frequentie toe in het VSA waardoor de impedantie van de spoel in het EVSA verhoogd wordt en de stroom op de lamp afneemt. 


Ingebouwde EVSA

In spaarlampen of PL lampen zit het elektronische voorschakelapparaat in de lampvoet gebouwd. De omzetter van wissel naar gelijkspanning bij lampen met een vermogen onder de 25 watt gaat via een simpele gelijkrichter. 

Een voorschakelapparaat niet gevonden of een andere vraag? Wij zijn tijdens kantooruren op allerlei manieren bereikbaar. Bel naar 053 – 711 34 903 of e-mail ons op 
info@tlbesparen.nl. Ook is er een mogelijkheid om ons te bereiken doormiddel van de chatservice rechtsonder in de pagina.


Wij maken gebruik van cookies om u de meest waardevolle en optimale ervaring te geven in de webshop. We slaan geen persoonlijke gegevens op.