nl

+31 (0)53 711 34 90

+32 (0)11 98 84 45

  info@tlbesparen.nl

Whatsapp

X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Hier vindt u alle noodzakelijke apparatuur voor TL verlichting. Dimmers, starters en lamphouders. Dimmers en lamphouders met verschillende montage opties.


Lampvoetjes


In lampenvoetjes zijn bedoelt voor TL verlichting. De lamp wordt in de voet geplaatst en daarna een kwarslag gedraaid waardoor en spanning op de lamp komt bij inschakeling.
 

Lampvoetjes met Startervoet

Voor conventionele armaturen zijn nog altijd starters nodig. Daarvoor zijn Lampvoetjes met een ingebouwde starter

Er zijn 2 verschillende starters, de meest gebruikte variant is de S10 starter. die wordt gebruikt voor lampen van 4W tot 65W. De andere variant is de S2 en wordt gebruikt bij lampen met een vermogen van 4W tot 22W. 
 

Hoe werkt een dimmer

Een dimmer regelt het vermogen van aangelegde stroom en spanning. Een dimmer bevat als belangrijkste component een triac die in serie geplaatst wordt. Daardoor kan een dimmer het gewenste vermogen doorsturen naar de lamp.
 

Risico's

Een dimmer mag niet hoger belast worden dan het minimaal en maximaal aangesloten vermogen. Als je minder gaat dimmen dan het aangesloten vermogen zal de lamp gaan flikkeren of zelfs uitvallen. Ga je meer spanning geven dan de dimmer aankan is het mogelijk dat de dimmer kapot gaat.

Bij het aansluiten van een dimmer op het voorschakelapparaat moet er wel gekeken worden naar het type dimming. Er zijn bijvoorbeeld inbouw dimmers die alleen werken op een voorschakelapparaat met 1 - 10V dimming.

Niet zeker over het type onderdeel dat u zoekt of een technische vraag? Neem gerust contact met ons op, bel naar 053 – 711 34 903 of stuur een e-mail richting info@tlbesparen.nl. Ook is er een chatservice aanwezig waar u direct al uw vragen kunt stellen rechtsonder in de pagina. 


Wij maken gebruik van cookies om u de meest waardevolle en optimale ervaring te geven in de webshop. We slaan geen persoonlijke gegevens op.