nl

+31 (0)53 711 34 90

+32 (0)11 98 84 45

  info@tlbesparen.nl

Whatsapp

X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

In deze categorie vindt u alles omtrent TL verlichting. Van TL lampen tot TL armaturen en TL dimmers. TL Verlichting staat ook wel bekend als fluorescentie lampen of Tube light.

TL verlichting is met branduren tussen de 10.000 - 24.000 uren niet alleen zuining, maar beschikt ook nog eens over een hoge lichtopbrengst. TL verlichting gaat ongeveer 8 keer langer mee dan een traditionele gloeilamp en dat maakt het product erg duurzaam.


Wanneer u TL verlichting gaat bestellen, dient u eerst te bepalen of u conventionele verlichting of hoogfrequente verlichting heeft.


Hoogfrequente of conventionele TL verlichting?

Hieronder volgen een paar aanwijzingen om te kunnen zien of uw huidige verlichting conventioneel of hoogfrequent is? De conventionele TL verlichting heeft losse starters en knippert bij het opstarten. Tevens zie je ze aan het einde van de levensduur knipperen. Wilt u meer weten? Lees hier nog meer over hoogfrequente of conventionele TL verlichting. TL verlichting en TL armaturen zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen, kleursoorten. Om alles te lezen over de verschillende kleurcodes verwijzen wij u graag naar ons kleurenoverzicht.


De werking van een TL-buis

Een TL-buis ofwel fluorescentielamp is aan de binnenkant bedekt met een fluorescerende stof en gevuld met één van de edelgassen argon of kryptonite en kwikdamp onder een lage druk. Door een botsing van elektronen met gasmoleculen onstaat er UV-licht.


Ontwikkeling van de TL-buis

De eerste TL-buis die in massaproductie kwam was de T12 TL-buis en had een diameter van 38 millimeter, Deze werd opgevolgd door de T8, die buis had een diameter van 26 millimeter. De laatste buis was de T5, dit is tevens ook de dunste met 16 millimeter. Tegenwoordig zijn er ook extreem dunne T2 buizen met een diamter van 7 millimeter. Met de besparing van materiaal is ook de lumen/watt verhouding verhoogt naar 110. Tegenwoordig zijn TL-buizen uitontwikkeld en zijn de aanschafkosten zeer laag geworden. 


Waarom TL verlichting boven LED?

LED verlichting wordt gezien als de nieuwe koning onder de verlichting.Maar dat betekend niet dat TL verlichting volledig afgeschreven hoeft te worden en niet meer aantrekkelijk is. Enkele voordelen ten opzichte van LED is dat de aanschafkosten veel lager zijn dan LED. Tevens is de lumenoutput vooralsnog hoger dan LED. 

Overige voordelen
  • Gemakkelijk te vervangen
  • Ideaal voor diverse weersomstandigheden
  • Besparing minimaal 25%
  • Lage investeringskosten
  •  
Heeft u een product niet kunnen vinden of wilt u nog verder geinformeerd worden over TL verlichting dan kunt u altijd bellen met onze verlichtingsspecialisten op nummer 053 - 711 34 90 of een vraag stellen via de mail Info@tlbesparen.nl.


Wij maken gebruik van cookies om u de meest waardevolle en optimale ervaring te geven in de webshop. We slaan geen persoonlijke gegevens op.