nl

+31 (0)53 711 34 90

+32 (0)11 98 84 45

  info@tlbesparen.nl

Whatsapp

X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Het T8 armatuur is het meest voorkomende verlichtingsarmatuur tegenwoordig. Het T8 armatuur is ontwikkeld in de jaren 80 en is tegenwoordig uit ontwikkeld, er is met de T5 een opvolger gekomen die energiezuiniger is, en een hogere levensduur heeft. Toch hangt er in het meerendeel van de bedrijfsruimtes nog T8 verlichting.


Werking van een T8 armatuur

Een T8 lamp(ofwel TL-D genoemd) zit vol met elementen als Argon, Krypton, Fosfor en Kwik. In een TL-lamp wordt ultraviolette straling opgewekt doormiddel van een Kwik-ontlading. Het Fosforpoeder in de lamp zorgt ervoor dat de UV-straling wordt omgezet in zichtbaar licht voor mensen.

Als een TL-lamp aan het eind van zijn levensduur is gaat deze knipperen. Dit zorgt voor extra veel stroomverbruiken en is tevens zeer slecht voor het voorschakelapparaat. Als u een T8 armatuur hebt met een defecte lamp, vervang deze dan snel. Moderne T8 armaturen hebben een detectie-systeem die meteen herkend dat een TL-lamp aan het eind van de levensduur zit.

Vind hier de verlichting voor u T8 armatuur.

 
View on YouTube


Wij maken gebruik van cookies om u de meest waardevolle en optimale ervaring te geven in de webshop. We slaan geen persoonlijke gegevens op.