nl

+31 (0)53 711 34 90

+32 (0)11 98 84 45

  info@tlbesparen.nl

Whatsapp

X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

PL verlichting is zuiniger dan uw huidige spaarlamp en de compacte fluorescentielampen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. De lampjes zijn voorzien van een steekfitting van 2 of 4 pinnetjes.


PL verlichting is een insteeklamp die is te vergelijken met een TL-buis waarbij in sommige gevallen een starter is ingebouwd. 

Werking van PL verlichting

Het grootste verschil tussen TL en PL is dat een PL lamp schadelijk UV licht uitstraalt. Aan de binnenkant van een PL lamp is een fluorescentielaag aangebracht die de straling elimineert. Het poeder in de lamp bepaalt de kleurtemperatuur en wordt in Kelvin weergegeven.


Techniek

Hoe werkt gasontlading? In de lamp zijn de elektroden uitgevoerd als gloeidraad bedekt met bariumoxide. Bij verhitting kunnen de elektroden uit het gloeidraad ontsnappen. Omdat er bij PL verlichting bariumoxidepasta op het gloeidraad zit en bij traditionele gloeilampen niet gaat PL verlichting veel langer mee. Wanneer de ontsnapte elektroden aan de andere kant van de lamp botsen met een kwikatoom, wordt het atoom in aangeslagen toestand gebracht, daarbij wordt een foton uitgezonden. De vrijgekomen fotonen hebben een energie in het ultraviolette deel van het elektromagnetische spectrum en zijn voor het menselijke deel ontzichtbaar.

Als de  fotonen in aanraking komen met fosfor aan de binnenkant van de buis wordt er voor het menselijk ook zichtbaar licht uitgezonden.


Inductielamp

Tegenwoordig zijn er elektrodeloze inductielampen. Dit is een speciale PL lamp waar elektroden ontbreken. Doordat er geen ontsnapping van elektroden uit het gloeidraad plaatsvindt heeft de inductielamp maarliefst een levensduur van 100.000+. Nadeel is dat de aanschafkosten zeer hoog zijn. De inductielampen worden alleen gebruikt op plaatsen waar vervangen zeer lastig is. Denk hierbij aan zeer hoog hangende armaturen of andere lastig bereikbare plaats.

Voor alle vragen en informatie over ons assortiment, producten, facturen en overige zaken kunt u direct contact opnemen, stuur een e-mail naar info@tlbesparen.nl of bel naar 053 – 711 34 903. Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van onze chatservice rechtsonder in de pagina. 


Wij maken gebruik van cookies om u de meest waardevolle en optimale ervaring te geven in de webshop. We slaan geen persoonlijke gegevens op.