nl

+31 (0)53 711 34 90

+32 (0)11 98 84 45

  info@tlbesparen.nl

Whatsapp

X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Ik wil besparen op verlichting, hoe bouw ik mijn armatuur om voor TL Bespaaradapters?
 
De vraag komt bij u op: wij betalen te veel voor verlichting, en nu?
In deze blog wordt uitgelegd hoe u uw armatuur aanpast om een optimale besparing te realiseren.
 
Deze blog gaat over de aanpassingen in zowel een conventioneel armatuur als in een hoogfrequent armatuur. Echter is het voor een conventioneel armatuur niet noodzakelijk om een aanpassing te doen aan uw huidige armatuur.
Weet u niet of u een conventioneel of een hoogfrequent armatuur heeft? Lees dan onze andere blog: Heb ik een Conventioneel armatuur of een Hoogfrequent armatuur?
 
LET OP: Voor een conventioneel armatuur is het dus niet noodzakelijk. Stel dat u deze aanpassing niet wilt doen, dan draait u uw starter uit het armatuur en vervangt u uw lamp door de TL Bespaaradapter. Op deze manier functioneert de TL Bespaaradapter ook.
 
 
De aanpassing
Om een aanpassing te maken aan uw armatuur hoeft u niet zo zeer technisch onderlegd te zijn. Het is wel belangrijk om ALTIJD de stroom uit te schakelen wanneer u bezig gaat met het aanpassen van uw armatuur.
 
Om het zo goed mogelijk uit te kunnen leggen heb ik er wat foto’s bijgevoegd om het zo duidelijk mogelijk te maken.
 
De technische tekening:

 Ombouw schema voor TL Bespaaradapters
(klik voor een vergroting)
 
 
Zoals hierboven te zien is moet er enkel spanning staan op de TL Bespaaradapter. Omdat de adapter dubbelzijdig gevoed is dienen de aansluitingen (ook wel voetjes) met 230V worden aangesloten.
 
 
 
Benodigdheden:
- Kniptang
- Verbindingsklemmen / aansluitsnoer(Optioneel)
- Striptang (Optioneel)
- Deze handleiding
 
 
De aanpassing voor de TL Bespaaradapter is voor zowel het conventionele armatuur als voor het hoogfrequente armatuur vrijwel hetzelfde. Echter is de enige extra aanpassing bij een conventioneel armatuur om de unit waar de starter in zit los te koppelen.
 
Stapsgewijs naar een TL Bespaaradapter geschikt armatuur:
 1. Schakel de stroom uit.
   
 2. Verwijder de kap / reflectie, waardoor je makkelijk bij de elektronica kan.
   
 3. Verwijder uw lamp.
   
 4. Verwijder de draadjes uit het voorschakelapparaat. (U kunt het huidige voorschakelapparaat laten zitten, of eruit halen en als oud metaal inleveren) Bij een conventioneel voorschakelapparaat moet u hier de draden die richting de unit waar de starter in komt ook verwijderen.
   
 5. Elke lamp heeft 2 aansluitingen / voetjes. Elk(e) aansluiting / voetje heeft 2 draden welke aangesloten moet worden op de spanning. Zorg er dus voor dat 1 aansluiting direct is aangesloten op de fase, en de andere aansluiting direct aangesloten op de nul.
  (Het kan zijn dat de draden niet lang genoeg zijn om deze tot de spanning te krijgen. Verleng deze dan met verbindingsklemmen en aansluitsnoeren.)
   
 6. Wanneer u uw TL Bespaaradapter er dan in draait, zal er spanning door de hele lamp lopen. De lamp moet dan gaan branden. De TL lamp heeft eenmalig een doorgloeitijd nodig. Ongeveer 5 minuten zal het duren voordat de lamp op volledige sterkte is.
 
Door bovenstaande stappen te volgen zal het armatuur TL Bespaaradapter geschikt moeten zijn en kunnen we flink gaan besparen op de verlichting. In veel gevallen kan het een besparing realiseren van minimaal 40%!
  Sander Megelink     17-09-2014 08:35     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Wij maken gebruik van cookies om u de meest waardevolle en optimale ervaring te geven in de webshop. We slaan geen persoonlijke gegevens op.