nl

+31 (0)53 711 34 90

+32 (0)11 98 84 45

  info@tlbesparen.nl

Whatsapp

X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Vliegenlamp en insectenvangers voor de bestrijding van ongedierte. Voorkom overlast van vliegen, wespen, motten en andere vliegende insecten. TL Besparen B.V. biedt diverse modellen insectenlampen aan voor gebruik in horeca, slagerij, bakkerij en productiebedrijven.


Werking van een insectenlamp

In een insectenlamp zit een uv-lamp, waardoor vliegen worden aangetrokken en vervolgens gedood worden door hoogspanning. Dit licht is vergelijkbaar met het licht van de zon en heeft een natuurlijke aantrekkingskracht door de warmte die het uitstraalt.

Er zijn ook nog elektrische insectenvallen die UVA-licht uitstralen, Dat wil zeggen dat de lamp licht uitstraal op een golflengte tussen de 315 en 400 nm. Mensenogen nemen dit licht niet waar, vliegen en andere insecten zien dit licht echter wel. Probleem is dat naast vliegen ook ander ongedierte van lange afstand wordt aangetrokken. 


Wat is van belang voor een hoge vangratio

Veel mensen denk dat het aantal wattages het belangrijkste punt is voor de effectiviteit van de lamp. Het zegt echter veel weer over het stroomgebruik dan over het effect. De hoeveelheid UV(A) die uitgestraald wordt is van meer belang.

                     Insectenlamp met kleefolie voor bij u aan de wand

Belangrijke punten​ omtrent insectenlamp en vliegenlamp

  • Hangpositie en grootte van het armatuur.
  • Kleur van de lamp
  • Soort lijm van een eventuele lijmplaat
  • Afstand van lijmplaat tot de lamp
  • De graad van contrast tussen omgeving en het apparaat
De insectenlamp is er ook met beschermingsklasse IP65.

Niet zeker over het type insectenlamp dat u wilt aanschaffen of een technische vraag? Neem gerust contact met ons op, bel naar 053 – 711 34 903 of stuur een e-mail naar info@tlbesparen.nl. Ook is er een chatservice aanwezig waar u direct al uw vragen kunt stellen, deze bevindt zich rechts onderaan.


Wij maken gebruik van cookies om u de meest waardevolle en optimale ervaring te geven in de webshop. We slaan geen persoonlijke gegevens op.