nl

+31 (0)53 711 34 90

+32 (0)11 98 84 45

  info@tlbesparen.nl

Whatsapp

X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Mooie aquarium verlichting is het hart van een aquarium. De verlichting zorgt voor de groei van planten en verminderd de algenverspreiding.

Lichtkleur voor de Juwel aquarium verlichting

3000K(warm wit) is gelijk aan kort na zonsopgang, 4000K(neutraal wit) is gelijk aan 10 uur in de ochtend. 6000K(daglicht wit) is gelijk aan de middag van een zomerse dag.


Waar is aquarium verlichting goed voor?

Aquarium verlichting stimuleert de groei van planten en algen. Ieder aquarium is uniek en dus heeft ieder aquarium andere verlichting nodig. Standaard variabelen om de hoeveelheid licht te bepalen zijn aquariuminhoud, hoeveelheid vissen en de hoeveelheid planten. Verder is het soort van de planten en vissen nog van belang.
 

Juwel aquarium verlichting in T5

Een veelvoorkomend merk verlichting voor in aquaria is het merk Juwel. De lampen voor de Juwel aquarium worden geleverd in T5 verlichting. De T5 juwel aquarium verlichting is te verkrijgen in vijf verschillende varianten. Ieder type heeft diverse eigenschappen die van belang zijn voor een aquarium. Hierbij is te denken aan de plantengroei en de bestrijding van algen.

Hoeveelheid lampen

Als planten bloot staan aan een hoge hoeveelheid licht betekend dit dat ze heel hard groeien. Op korte termijn is dit niet schadelijk maar op lange termijn zorgt de explosieve groei van planten aan een tekort van voedingsstoffen.

Te weinig verlichting

Te weinig belichting zorgt juist voor een zwakke groei. In veel gevallen is dat niet heel erg, maar hebt u bijvoorbeeld tropische vissen en is de zuurstofproductie te laag zullen deze naar lucht happen. Vaak ligt de slechte groei van planten aan de voeding en niet aan de aquarium verlichting.

Normaal gesproken staat aquarium verlichting 8 uur aan per dag, maar heeft u last van een overschot aan algen, laat de verlichting dan 6 uur per dag branden.

Soorten verlichting

Aquarium verlichting is er in TL T8, TL T5, TL LED en HQI. HQI is het meest geschikt voor zeewater door de hoge licht intensiteit. Houd er bij TL lampen rekening mee dat de lichtsterkte naar verloop van tijd terugloopt en deze dus vaak vervangen moeten worden. 

Heeft u een product niet kunnen vinden of wilt u nog verder geïnformeerd worden over aquarium verlichting, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met onze verlichtingsspecialisten op nummer 053 - 711 34 90. Ook kunt u een e-mail sturen info@tlbesparen.nl of een vraag stellen via de chatservice rechtsonder in de pagina.


Wij maken gebruik van cookies om u de meest waardevolle en optimale ervaring te geven in de webshop. We slaan geen persoonlijke gegevens op.